Tess

Navn: Hongfjellets Tess 05987/07  Rase: Strihåret Vorsteh Eier: Lars-Helge Trones, Fløenbakken 8 B, 5009 Bergen
Tlf: 55 29 06 59 eller 90 55 92 01

Tess er fra Tuulas andre kull, og ble født som nummer 9 av 9 valper 26 mars 2007.

Hun har en skulderhøyde på 63 cm. og pelsen er helbrun, kort, tett og med god underull.

Tess var tidlig jaktmoden og de første jerpene ble felt for henne i Sverige høsten 2007 da hun var på jakt sammen med sine kullsøsken.

Tess har 15 starter i UK med 9 premier som resultat. Hun har høy jaktlyst og jakter like godt på skogen som på høyfjellet. Hun har et svært systematisk søksopplegg og er en glimrende viltfinner og fuglebehandler som alltid tar vare på sjansene sine. Tess er lettdressert og er svært rolig innendørs.

Tess ble årets unhund vinterprøver 2009 og vant dermed NVC cup vinter.


Tess reiser rype under vintertrening

embedded by Embedded Video

Download Video

Tess reiser fasan under trening på Korgstad gård i Sverige

embedded by Embedded Video

Download Video

For video i fullskjerm modus, trykk på linken under:

KROGSTADTESS


1 Comment

  1. Syns og det skal nevnes at Tess er en fantastisk omgjengelig hund. Vi er så heldig å få låne henne så og si når det passer. Hun oppfører seg eksemplarisk inne. Hun er stille og lydløs, og er veldig kosete. Ute er hun en rakett og er ALDRI vanskelig få med ut. Uansett hvor mange turer denne jenten får er hun alltid klar for å være med ut igjen. Hun har en fantastisk personlighet. Hun smiler med både munn og øyne. Hun kløver gjerne, og er alltid på jakt.
    Hun er veldig snill og omgjengelig med barn. Hun er snill med andre hunder. På turer har vi aldri problemer med å møte andre firbente. Hun er mye mer opptatt av turen og å jakte, enn å hilse på andre.
    Hun er ikke glupsk og spiser ikke opp alt hun kommer over. Men hun spiser det hun får i skålen sin, forsiktig.